onsdag, januari 20, 2010

Samhalls presschef anklagar media om rapportering!

Samhalls presschef Håkan Tenelius, finner alltid det vara medias fel när saker om Samhall kommer upp. Självklart kan reportage inte alltid överenstämma i de formuleringar som Samhall och Håkan Tenelius alltid önskar. Senaste reportaget i den fackliga tidningen om Tysnaden på samhall. Dagens arbete stämmer uppgifterna mycket väl med verkligheten den verklighet som vi som är anvisade känner mycket väl igen. Det är beklämmande att en presschef förnekar detta vilket är mot bättre vetande, för varje gång han gör detta kränker han de personer som vågar träda fram och gör det ännu mer tyst på samhall ingen vill bli kallad lögnare av ett av Sveriges största företag.

Vi har en fri media där man ska kunna skriva om även ett statligt företag utan att en presschef istället för att bemöta sakfrågorna anklagar media och sina anställda för att ljuga. Vi har en presschef i Samhall idag som kategoriskt ägnar sig åt detta. Till Dagens arbete upplyser han om att facket behandlar sina medlemmar på samhall lite med vänster handen vilket I Metall i samma artikel förnekar.

Vilket än som är sant av detta Håkans påstående eller IF Metalls svar. Är lika illa för oss anställda. Man gör i reportaget också följande man tar in uppgifter från en stor undersökning om arbetsmiljön som facken gjorde 2005. Man har verkligen kollat sina källor man har ringt facket pratat med enskilda arbetare. Man har tagit fakta ur utredningar. Det är sällan ett reportage har så mycket fakta underbyggt. Trots detta gör presschefen uttalande på en del bloggar att det är fakta fel och till och med mer eller mindre säger att Facket håller med honom i kritiken av felaktigheterna som han påstår finns i rapporteringen.

se Tennelius kommentarer under detta inlägget från Mobergs blogg

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida