lördag, augusti 18, 2007

Samhall Uppropet en månad har gått!

Det har nu gått en dryg månad sedan denna blogg och uppropet såg sitt ljus. Vi har fått reaktioner från dem som arbetar på samhall dem som har tvingats sluta och dom som slutat för att man inte står ut med se hur folk behandlas både anvisade och före detta arbetsledare har hört av sig och gett oss stöd att fortsätta. Vi visste att problemen inom samhall var stora fast vi är ändå lite överraskade att problemen vi här i småland stöter på är inte särskilt unika utan liknande och till och med värre saker händer runt om i samhall.

Ett problem är toppstyrningen, antagligen därför även problemen ter sig likartade över landet. Allt bestäms där uppe utan inflytande från verksamheterna runt om sen ska verksamheterna trots detta menar ledningen anpassas efter lokala förhållanden och den lokala marknaden. Detta är givetvis en svår uppgift för att inte säga omöjlig.


Det största problemet för den enskildes utvecklig är faktumet att utvecklingen ligger på den enskilde själv och det är personaledarnas huvuduppgift, detta är givetvis rätt men samtidigt har varken den enskilde eller personalledaren mandat ta beslut som kan leda till att utvecklingen går framåt. Dom som har mandaten är inte ute i verkligheten. Personalledarna är i praktiken idag produktionsledare man hinner inte med sin viktigaste arbetsuppgift att vara med och stötta utvecklingen för den enskilde.
Personalledarna förpassas till bland annat kontorsgöromål som innan omorganisationerna sköttes många gånger väldigt bra av anvisade tjänstemän dessa har man dragit ner på dom har fått byta arbetsuppgifter bryta den utveckling som dom var inne i. Samtidigt har man centraliserat mycket av det administrativa arbetet till ett litet antal centra runt om i landet, de administrativa uppgifter som ofrånkomligen blir kvar bli personalledarens ansvar dem får faktiskt inte heller delegeras!


Samhalls högsta ledning gömmer sig fortfarande i förhoppningen att uppropet snart tystnar, men vi som tagit initiativet till Samhall Uppropet vi kommer aldrig tystna vi har inte råd med att tystna vi behöver däremot hjälp du som läser denna blogg kan på ett bra sätt hjälpa till genom att sprida budskapet om att detta upprop finns och maila uppropet till Arbetsmarknadsministern. Hör gärna av er till oss, vi försöker svara alla så fort vi kan!

Mikael, Johnny, Håkan

Samhall-uppropet@hotmail.com

Läs mer och stöd uppropet genom ett mail till Sven Otto Littorin.
Samhall Uppropet

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida