söndag, augusti 26, 2007

Samhalluppropet skriver brev till Partiledare och språkrör!

Till:Fredrik Reinfeldt statsminister partiordförande Moderaterna. Mona Sahlin Partiordförande Socialdemokraterna, Lars Ohly partiordförande Vänsterpartiet, Lars Leijonborg Partiordförande Folkpartiet. Peter Eriksson språkrör Miljöpartiet, Göran Hägglund Partiordförande Kristdemokraterna, Maud Olofsson Partiordförande Centerpartiet. Maria Wettersand Språkrör Miljöpartiet.
Kännedom: Björn Wohlrath styrelseordförande samhall AB, VD Birgitta Böhlin Samhall AB
Hej!
Vi vänder oss till er, en del av er har vi redan skrivit till och ni som inte svarat vet vilka ni är tyvärr kan vi konstatera att merparten av er inte svarat. Men det inte för sent ännu.

Vi har nu startat samhalluppropet vilket sprider sig över landet genom internet och vilket riktar sig till arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin.

Vi tycker ni som på ett eller annat sätt har ansvar för företaget Samhall AB att ni ska lyssna på oss som företaget faktiskt är till för. Vi har blivit anvisade till Samhall för att få rehabilitering genom utvecklande och meningsfullt arbete vilket också enligt bolagsordningen §3 som behandlar syftet med verksamheten beskriver det. Vi menar man inte gör det idag ,alltså vissa delar av den paragrafen följs inte. Vi undrar hur det kan få fortgå?

Vilket innebär att under åren och om utvecklingen får fortsätta leder till att fler folk hamnar i utanförskap som ni borgerliga politiker väljer att kalla det. Men i vilket fall som helst vilket ord man än använder så betyder det att som Samhall drivs idag så slås människor ut eftersom man förändrar verksamheten och åsido sätter ansvaret för att Verksamheten skall anpassas till de förutsättningar dessa personer har som det står i bolagsordningen och även där behoven finns. Som också står i bolagsordningen.

Man anpassar inte arbetet idag utan man anpassar personalen till arbetsuppgifterna vilket gör att folket slås ut om man inte klarar till exempel att städa, många går ner i arbetstid bli halvt sjukskrivna för att orka med som till exempel den ökande pendlingen till arbetet.

Ni på vänstersidan brukar säga er värna om de svagaste i samhället att ha ett arbetshinder eller flera på dagens arbetsmarknad gör som det ser ut i verkligheten denna grupp människor väldigt sårbara.
Vi anser att ett företag som Samhall inte ska genom sättet att styra verksamheten bidra till ökad utslagning och ett ökat utanförskap. Anställda som inget hellre vill än jobba bli i praktiken tvingad in i sjukersättning eller a-kassa.

Samhall uppropets syfte är däremot glasklart nämligen!

Vi värnar om samhalls egentliga syfte och kräver att det fungerar som det ska så att alla trots arbetshandikapp ska få vara med i samhället på så lika villkor som möjligt det är ändå idag ca 22.000 anställda. Det måste helt enkelt vara bäst för både den enskilde som för samhället i sin helhet att man har ett jobb med kollektivavtalsenlig lön än att man ska tvingas försörjas av olika försäkringssystem eller av socialens försörjningsstöd.

Visa att ni bryr er om dessa människor ni har makten att göra något bra, se till så ledningen av företaget verkligen lever upp till samhalls utmärkta syfte innan det är för sent stoppa utslagningen från statens företag som har kommit till för att ge arbetshandikappade människor meningsfullt arbete och utvecklande samt rehabilitering. Stoppa utslagningen många av oss har redan blivit utslagna från den sk öppna arbetsmarknaden”!

Till er politiker vi hoppas vi räknas för er även när det inte är valår?
Ett råd till ut och prata med oss anvisade inte bara styrelse och högsta ledningen.
Vi förväntar oss svar, men framför allt att ni tar er tid sätter er in i dessa frågor nu innan tåget har gått.
Med vänliga hälsningar Samhalluppropet

Besök vår sida läs mera där det beskriver lite av hur verkligheten är runt om i landet och mer om samhalluppropet!

Hemsida. http://mikael-nilsson.blogspot.com/2007/07/upprop-till-littorin-ang-samhalls.html

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida